Over mij

Mijn naam is Maaike de Waard. Ik ben gediplomeerd Shiatsu- en Tuina-therapeut, triggerpointcoach en mind-bodycoach

Na mijn middelbareschooltijd ben ik geïnspireerd geraakt door de preventieve werking van de traditionele Chinese geneeswijzen. In 1989 begin ik met de opleiding Shiatsu-therapie aan het Oost-West Centrum te Arnhem, die ik door mijn fulltime baan niet afrond. Na de geboorte van mijn dochter besluit ik in 1995 mijn studie weer op te pakken. Dit keer volg ik de opleiding aan de Academie voor Chinese Geneeswijze 'Qing-Bai' te Nijmegen. In 1997 slaag ik en een jaar later start ik, aan dezelfde academie, met de Tuina-opleiding, welke ik een jaar later ook met goed gevolg afrond. Inmiddels ben ik ook triggerpointbehandelaar en werk ik veel met de redelijk nieuwe techniek fascial release - beide succesvolle therapievormen.

Ik heb als ambtelijk secretaris van de ondernemingsraad gewerkt bij een thuiszorginstelling. Het ziekteverzuim in de zorg is hoog en dat betekent een flinke kostenpost voor organisaties. Omdat ik bekend ben met de preventieve werking (terugdringen van verzuim) van stoelmassage besluit ik in 2005 een aanvullende opleiding als stoelmasseur te volgen, die ik eveneens met goed resultaat afrond. Sindsdien werk ik als stoelmasseur. 
Ik houd ervan om fysiek bezig te zijn en om via het geven van massages contact te maken met mensen. Het is goed om te ervaren dat mensen keer op keer blij van de massagestoel af komen, zich weer helemaal opgeladen voelen en weer fris aan de slag gaan. Op deze manier draag ik bij aan het individuele welbevinden van de mens en aan vermindering van het ziekteverzuim.

Ik beschik over een netwerk van masseurs waardoor het mogelijk is grootschalige opdrachten en projecten uit te voeren.